Îți aduci aminte de domnul care caută leacul miraculos la plafar ca să poată învață peste noapte? Astăzi îți aducem în vizor plantele pe care le poți avea în jurul tău la scoală, în birou sau acasă astfel încât să-ți dea și ele o mână de ajutor. Descoperă! Plante care te ajuta când înveți.
Pe ce ne bazăm când recomandăm lista de mai jos? Studiile arată că plantele de apartament cresc cu 20% capacitatea de concentrare și cu 47% productivitatea. De ce se întâmplă acest lucru? Deja știi culoarea verde este una cea care îți păstrează starea de bine perioade lungi de timp, pe lângă faptul ca plantele creează un aspect plăcut spațiului în care te afli. și mai știi de asemeni, plantele mențin echilibru între oxigen și dioxid de carbon.
Plante care te ajută când înveți.
Plante cu flori
- Orhideele pline de culoare și eleganţă, te înveselește și te ajută să generezi idei. Are nevoie de un sol special, însă mai puţină lumină.
- Kalanchoe înflorește cam tot timpul anului în portocaliu, alb, galben, roșu, roz. Vine din Madagascar, îi place lumina însă preferabil nu direct. O poți uda cand pământul este ușor uscat.
- Crinul păcii te anunță chiar ea când are nevoie de apă căci se pleoștește. Așa că-ţi face grija un pic mai ușoară. De asemeni prefera mai puţina lumină, și mai are un mare avantaj, înlătură sporii de mucegai. Atenție este otrăvitoare!
- Trandafirul în ghiveci este una dintre cele mai cunoscute plante la nivel mondial. Atenție preferă lipsa de apă decât apa excesivă.
Plante agățătoare
- Pothos. Are avantajul de a creşte repede și de a se întinde pe pervaz sau cameră. Nu are nevoie de multă lumină și nici apă (o data pe săptămână).
- Philodendron seamănă foarte mult cu Pothos și este ușor de confundat, are însă frunzele mai mari.
- Planta păianjen merge bine pe pervazul ferestrei. Este una dintre cele mai cunoscute plante de interior. O poți uda o dată pe săptămână, iarna chiar și mai rar.
- Iedera este un pic mai greu de crescut comparativ cu celelalte plante agățătoare, însă chiar și un copil poate avea grijă de ea. Preferă un pic mai multa apă. Pentru a se întinde pe unde dorești tu o poți tăia sau orienta.
Plante fără flori
- Bamboo este considerată planta prosperității în Feng-Shui. Nu are nevoie de multă lumină, cel puțin nu lumină directă. Așa ca o poți ţine pe birou. Ii place să fie udată frecvent la 2-3 zile dacă o ții în pământ sau poate ţi-e mai simplu într-o vază cu apă.
- Aloe. O dată ce ai un fir cu greu scapi de ea căci se înmulțește ușor. Ii place lumina însă nu cea puternică. Are și efecte terapeutice pentru uz intern și extern. Atenție poate fi periculoasă dacă este consumată ca atare.
- Planta șarpe. Cunoscută și sub numele de limba soacrei. Rezistă mediilor stresante. Are proprietăți de curățare a aerului și un aspect vizual plăcut din cauza frunzelor în două culori. Atenție are un ghimpe în vârf care îl poți tăia pentru a nu te râni accidental. Sansevieria este o varietate a plantei șarpe. Are exact același sistem de îngrijire, doar ca frunzele au un pic mai mult verde.
- ZZ (Zamioculcas zamiifolia) provine din Zanzibar, apreciată pentru frunzele verde închis. Deși înflorește, nu impresionează prin ele, acesta este motivul pentru care am adăugat-o aici.
- Planta care se roagă șivarietatea ei cu frunze colorate Calathea Rosea preferă lumină indirectă și medii umede, se udă 1-2 ori pe săptămână.
Plante tip copăcel
- Dracaena massangea preferă lumina medie, cerințele de apa sunt mici ceea ce o face frecventă în spatiile de interior. Tulpina se formează prin căderea frunzelor de la baza.
- Palmierul coada de cal, care în fapt nu este palmier și nici copac. Ii place lumina puternică, însă se mulțumește și cu a primi aceasta atenție doar pe timpul verii. Preferă mediile semi-secetoase, uscate.
- Palmier Phoenix preferă lumina puternică dar indirectă, creşte greu și preferă umiditate scăzută. Se află pe lista NASA de plante de interior care purifică aerul.
- Schefflera arborele umbrela ca și ceilalți copăcei preferă lumina, însă nu cea directă și temperaturi minime de 15 grade iarna.
Plante care te ajută când înveți. Dacă într-adevăr funcționează și la tine, te provocăm să testezi și să ne spui și nouă. Ce putem împărtăși din propria experiență este că nu există camera în casă sau birou care sa fie lipsită de plante, nici măcar baia nu a scăpat. Așa ne vin ideile să-ţi împărtășim și ție noi lucruri care funcționează.