7 exerciții fizice de 2 minute pentru cei ocupați

Ești foarte ocupat: ședințe una după alta, „alergat” prin trafic să rezolvi diferite probleme, ore lungi de lucru? Atunci ai nevoie ca pe parcursul zilei să găsești diferite modalități prin care să te revigorezi și să pui sângele în mișcare. Îți propun mai jos 7 exerciții fizice de 2 minute pentru cei ocupați.

Pentru echilibrul zilnic de care vorbeam anterior, o arie importantă este și sănătatea. Dacă seriile anterioare de exerciții puneau mintea și emoțiile la lucru, exercițiile de aici pun corpul la antrenament. Exercițiile pe care ţi le recomand mai jos nu înlocuiesc mișcarea și nici nu au efecte asupra greutății tale, ele au rolul de a te revigora în zilele foarte aglomerate.

Este normal să te simți obosit, nu ești singurul si statisticile spun la fel.

Avantajele unui mic antrenament sunt recunoscute ca îmbunătățind somnul și reducând stresul.

7 exerciții fizice de 2 minute pentru cei ocupați

Relaxează ochii

Mai mulți specialiști recomandă un set de exerciții ale ochilor la fiecare 20 minute, mai ales atunci când ești foarte obosit spre finalul zilei. Dacă ţi se pare cam des, exersează minim o dată pe zi.

Etapa 1. Clipește rapid de 20 ori. Scopul este să umezești ochii uscați din cauza timpului lung în faţa calculatorului, dar și din cauza aerului condiționat sau ventilatorului.>

Etapa 2. Turul pupilei. Imaginează-ţi ochiul tău ca fiind un ceas. în care pupila este secundarul. Mișcă pupila în sensul acelor de ceas de 10 ori, apoi în sens invers tot de 10 ori

Etapa 3. Freacă palmele câteva secunde până simți că se încălzesc. Pune podul palmei peste pleoapele lăsate. Nu apasă. Rămâi astfel 10 secunde. Te rog să ții degetele lipite ca să nu pătrundă lumina.

Atenție. La primele repetării ale acestui exercițiu poți simți o ușoara amețeală. Rămâi așezat.

Întinde gatul

Poate ai pățit tu sau ai văzut pe alții ramași cu gâtul amorțit datorită unei mișcări bruște sau somnului în aceeași poziție termen lung. Pe lângă ele un spațiul de lucru neergonomic contribuie și el la stresul mușchilor. Iată cel mai simplu exercițiu pe care ni-l recomanda specialiștii astfel încât să previi durerile.

Etapa 1. Ţine podul palmelor pe frunte. Presează ușor fruntea spre palmele care opun rezistenţă, ţine astfel maxim 10 secunde.

Etapa 2. Mută palmele la ceafă și la fel împinge ușor capul spre palmele care se opun timp de max. 10 sec.

Etape 3&4. Treci pe lateral stânga și dreapta. Tine pe obraz palma și împinge capul timp de maxim 10 secunde pe diagonală.

Etape 5&6. Tot pe lateral stânga și dreapta. Tine pe tâmplă palma și împinge capul timp de maxim 10 secunde în direcția palmei

Îndreaptă spatele

Acest exercițiu l-am văzut fulgerător într-o reclamă în social media Nici nu mai știu exact unde, însă mi-a avut foarte mult. Este excelent pentru cea care au tendința de a sta ghebos. Folosește o minge, o sticlă, o carte sau un pix, depinde ce ai la îndemâna. Este un exercițiu un pic mai greu pentru cei cu mobilitate redusa. în acest caz poți înlocui obiectul cu ceva un pic mai lung.

Mută obiectul dintr-o mână în cealaltă având mâinile pe diagonală la spate.

Etapa 1. Tine obiectul în mâna stângă, Întoarce mâna la spate în dreptul talie. Întoarce mâna dreaptă pe spate pe lângă gât. Schimbă obiectul între cele două mâini.

Etapa 2. Repetă pașii din etapa 1 însă de aceasta dată mâna dreaptă ține obiectul și se afla jos lângă talie, în timp ce stânga este sus lângă gât.

Repetă timp de 2 minute.

Mușchii obrajilor

Un exercițiu neobișnuit pe care l-am aflat de la profesoara de sport din facultate. Mușchii feţei, ca toți ceilalți au nevoie și ei de mișcare. Cum poți face asta.

Varianta 1. La îndemâna oricui întinde mușchii obrajilor apropiind buzele ca intra-un pupic, apoi depărtează-le ca intra-un rânjet imens. Repeta la început de ce puțin 100 de ori, pe parcurs poți mari numărările pana simții mușchii întinși

Varianta 2. Nu este la îndemâna oricui. să găsești un mic obiect de silicon igienizat, pe care li stângi intre dinți ca și cum a mesteca. Sunt unele jucării de acest fel acreditate

Pe vârfuri

Pe vârfuri este mereu o provocare, fie că te gândești la vârful muntelui sau vârf ierarhic. Azi iți las provocări pe vârful degetelor de la picioare.

Varianta 1. Joc de glezne. Alternativ ridici cate un picior pe vârfuri mărind treptat viteza.

Varianta 2. Stai pe vârfuri în timp ce genunchi sunt flexați la 90 de grade. Sau stai pe vârfuri în fandare. Iată provocare de a reuși să stai astfel cel puțin 2 minute. Pană ajungi acolo poți alterna cu talpa întreagă pe sol.

Ambele le poți face în timp ce te uiți la TV, la un film sau când te speli pe dinți.

Încordează mușchii

Știi minunățiile de aparate de la teleshoping care îți fac abdomenul plat în câteva săptămâni fără să ridici un deget. Exercițiul pe care ţi-l propun merge pe același principiu.

Concentrează-te pe o serie de mușchi: încordează-i și relaxează-i, repetă timp de 20 secunde apoi schimbă zona.

Poți face ușor acest exercițiu cu mușchii brațelor, feselor și picioarelor.

Întinde genunchii

După lungi ore pe scaun, genunchii tăi au nevoie și ei de întindere. Iată cum poți face asta:

Varianta 1. Stai în picioare cu picioarele apropiate. Apleacă-te și atinge cu degetele mâinilor pământul fără a îndoi genunchii. Posibil să nu reușești din prima. Rămâi în poziția cea mai apropiată de sol cel puțin 20 secunde. Relaxează și repetă.

Varianta 2. Stai pe podea, în fund cu picioarele întinse. Lipește talpa piciorului perpendicular de pat, perete sau dulap. Trage vârful degetelor de la picioare spre tine.  Rămâi astfel 20 sec. Relaxează și repetă.

Bonus urca scările

Fără multe explicații profită de orice ocazie să urci scările, desigur dacă nu ai restricții medicale și bagaje numeroase. Fără prea mult antrenament vei reuși să urci la fel de repede ca un lift sau o scară rulantă. Oricum ai nevoie să ajungi sus, așa ca alege scările.

Dacă stai la casă sau la parter, vizitează-ti vecinii/ rudele mai des. și te rog nu te plângi că stai la etajul 10 sau 20. După câteva repetări vei depăși liftul la viteză.

De final

Te rog reply / comentariu cu exercițiu pe care l-ai aplicat și a funcționat sau nu pentru tine. Astfel încât să te ajut în următorii pași.

Ghici ce urmează după 7 exerciții fizice de 2 minute pentru cei ocupați, desigur alte exerciții cu inspirație pentru echilibru în viață


Administrator

Leave a comment