Cum stabilești obiective pentru dezvoltarea ta profesională

Știi ce vrei de la cariera ta? Atunci când ai obiective clare drumul este mai scurt, știi calea pe care să o apuci și știi locurile în care sa te oprești. De asemenea angajatorii au mai multă încredere în cei care știu ce doresc de la cariera lor; le oferă încredere și le dovedește dedicarea ta. Cum stabilești obiective pentru dezvoltarea ta profesională? Dacă aceasta este întrebarea pe care ți-o pui, îți răspundem în rândurile următoare.

Primul pas – Explorarea variantelor

Poate că ți-ai stabilit domeniul în care dorești să activezi: economic, producție, inginerie etc. Însă în fiecare dintre ele există o multitudine de funcții pe care le poți ocupa. Este mai ușor să-ți stabilești obiectivele atunci când cunoști diversitatea și triezi ceea ce ți se potrivește. In podcastul de mai jos îți indicăm câteva metode prin care poți parcurge facil acest pas.

Al doilea pas – Stabilirea obiectivelor

Sunt mai multe tipuri de obiective pe care ți le poți stabili, funcție de durata în care intenționezi să le obții. Dacă te întrebi care sunt aceste tipuri de obiective, cum să le identifici și cum să le materializezi în obiective scrise și motivante, urmărește podcastul de mai jos.

Al treilea pas – Validarea obiectivelor

Cu cât obiectivele sunt mai mărețe, cu atât ar putea să-ți pară mai puțin realizabile și să abandonezi chiar înainte de a începe să lucrezi pentru ele. Iți oferim în podcastul care va fi publicat în 12 septembrie, un instrument excepțional (si câteva mici trucuri) pentru a-ți înțelege viitorul parcurs al carierei.

Al patrulea pas. Întrebă-ne și te ajutăm

Suntem alături de tine și iți răspundem la orice întrebare ai legată de stabilirea obiectivelor.

Dacă nu te-am convins că ai nevoie de obiective clare pentru a evolua în cariera, mai adăugăm câteva:

  1. Promovarea ta în companie este mai ușoară;
  2. Știi pentru ce te pregătești și cu ce să te pregătești;
  3. Știi să-ți organizezi bugetul, investițiile personale pe termen lung;
  4. Te poți pregătești inclusiv pentru a porni propria ta afacere;
  5. Vei identifica momentele oportune pentru a schimba locul de munca sau domeniul de activitate;
  6. Vei crește aria de contacte (persoane) care te pot ajuta în dezvoltare;
  7. Iți vei crea propria imagine (brand) care va atrage angajatori sau parteneri de business;
  8. Poți deveni lider, poți influența lumea care te înconjoară;
  9. Poți ajuta și tu pe ceilalți să se dezvolte;
  10. Este mai ușor să asiguri un echilibru între viată personală și cea profesională, prin alinierea celor două categorii de obiective.

Cum stabilești obiective pentru dezvoltarea ta profesională, ai aflat deja. Dacă te întrebi ce urmează îți menținem suspansul spunându-ți doar un cuvânt „plan”. Dacă te întrebi care este etapa dinaintea stabilirii obiectivelor, află mai multe aici. Rămâi aproape pentru a lucra împreună la dezvoltarea ta profesională.

Administrator

Leave a comment